Op Wall Street weet je dat je bedrijf geld aan het slaan is als het een chique kerstfeest geeft. In goede jaren bij de chicste restaurants of hotels. Limousines brengen je van en naar het feest. De beste steak, $ 500 flessen wijn en $ 100 sigaren worden geserveerd. Na het reguliere feest duiken er exclusieve postparties op en worden slechts een paar selecte medewerkers uitgenodigd die veel geld verdienen.

Op de postparty’s is er maar één gespreksonderwerp: bonussen.

Vermogensbeheerders, makelaars en analisten (ook bekend als Wall Streeters) leven voor hun eindejaarsbonussen. Dat is waar iemand in een goed jaar drie of vier keer zijn normale salaris kan verdienen. In een geweldig jaar kan het wel 10 of 20 keer hun normale salaris zijn.

Om eerlijk te zijn, dit soort swag heeft me nooit veel gedaan. Begrijp me niet verkeerd. Ik geniet van leuke dingen, maar geld was nooit het ding dat me op Wall Street dreef. Maar ok continue scherp te kunnen blijven hebben de analisten van wall street ook een boost nodig. Je ziet hierdoor het gebruik van Microdoseringen toenoemen met producten zoals lions mane

Voor mij was de aandelenmarkt iets dat me al van kinds af aan had gefascineerd. Toen ik opgroeide in India, las ik over de fortuinen die op Wall Street werden verdiend.

Vijfentwintig jaar later, met tientallen jaren ervaring, heb ik mijn eigen speciale geheimen over hoe ik geld kan verdienen met aandelen.

Maar het oude Wall Street van toen ik een kind was, is helemaal verdwenen. Dan verdiende je geld door laag te kopen en hoog te verkopen. Het vergde werk, lef en gezond verstand.

Dat is weg. Daarvoor in de plaats komt een ander soort Wall Street, dat op een slechte manier geld verdient. Het profiteert van klanten, en plukt ze elke dag opnieuw…

Wall Streeters worden vandaag rijk door kosten en commissies aan klanten in rekening te brengen. De prijskaartjes lijken klein op 1% of 2%. Wanneer u echter kleine vergoedingen toepast op grote hoeveelheden geld, krijgt u veel geld.

Beleggingsfondsen – zoals die in uw 401(k) – brengen u bijvoorbeeld 1% of 2% in rekening voor het beheren van uw geld. Dat klinkt niet als veel. Maar na verloop van tijd is het een verschil van honderdduizenden dollars die de bankrekening van uw beleggingsfondsbeheerder vullen in plaats van die van u.

Stel dat u uw geld zonder kosten met 7% laat groeien. Uw totale spaargeld is $ 2,3 miljoen.

Aan de andere kant, laat ze u 1% of 0,5% in rekening brengen voor het beheren van uw geld – dat zijn vrij standaardniveaus. Tegen een vergoeding van 1% crasht uw spaargeld met 26% tot $ 1,6 miljoen. Met 0,5% daalt uw spaargeld met 13% tot $ 1,9 miljoen.

Kortom: als u Wall Street had vermeden, zou u $ 2,3 miljoen hebben bespaard. Met Wall Street verliest u maar liefst 26% van uw spaargeld aan kosten.

Daarom bezit ik geen enkel beleggingsfonds of hedgefonds. Het is ook waarom ik iedereen die wil luisteren vertel om uit dure beleggingsfondsen te stappen.

Helaas luisteren maar weinig mensen, omdat de meeste mensen worden opgezogen door het veld. Vergeet niet dat ik daar werkte en beleggingsfondsen beheerde, dus ik weet waar ik het over heb.

De benchmark niet verslaan

Wall Street beweert dat het het geld verdient dat het van je rekening zuigt omdat vermogensbeheerders de markt verslaan. Met andere woorden, ze verdienen het.

De waarheid is dat de meeste fondsen verliezen van de markt. Standard & Poor’s meldt zelfs dat slechts twee van de 2.862 beleggingsfondsen de S&P 500-index verslaan voor de huidige bullmarkt die in maart 2009 begon.

Dat is verschrikkelijk!

Ondanks deze vreselijke prestatie hebben mensen nog steeds biljoenen geïnvesteerd in beleggingsfondsen en soortgelijke investeringen.

Ik heb u eerder verteld dat de vergoedingen en commissies van Wall Street maar klein lijken. Laten we rekenen op 18,2 biljoen dollar. Met 1% zuigt Wall Street 182 miljard dollar per jaar op.

En onthoud, Wall Street doet hier niets speciaals voor. Wat Wall Street biedt is niet anders dan wat uw elektriciteitsmaatschappij of watermaatschappij u aanbiedt. Het is gewoon een andere dienst. Zou u meer betalen om stroom uit het ene stopcontact te halen dan uit het andere? Of om uit de ene waterkraan te drinken versus een andere? Dat zou je niet doen, omdat je begrijpt dat het afzetterij is. En u moet niet worden opgelicht door Wall Street wanneer het probeert u exorbitante kosten in rekening te brengen.

Bekijk die kosten

Dus, wat kunt u doen als u wilt investeren en toch wilt voorkomen dat het geld van Wall Street wegzakt?

De eerste stap is om uw portefeuilleposities te bekijken en te controleren welke vergoedingen u betaalt. U kunt dat eenvoudig doen door naar de website van de fondsbeheerder te gaan, of u kunt ook naar Morningstar.com gaan om een ​​overzicht van de kosten van een fonds te zien, evenals een rangschikking van de vraag of de vergoedingen van het fonds boven of onder het gemiddelde liggen.

Als u meerdere fondsen heeft met hoge kosten, kunt u op zoek gaan naar alternatieven die een vergelijkbare blootstelling bieden, maar met lagere beheerkosten, zodat u meer van uw geld op uw rekening houdt en niet op de bankrekening van de beheerder.