Als u overweegt een start-up in de recruitment branche te starten, is uw timing goed. Het simpele feit is dat er nu meer mensen op zoek zijn naar werk dan ooit tevoren. Een andere factor om te overwegen is dat met de toenemende technologie een wervingsbedrijf een goedkope onderneming kan zijn in vergelijking met veel andere bedrijven.

Als u online zoekt, bent u zeker de honderden programma’s en boeken tegengekomen die worden verkocht voor tussen de $ 500 en $ 5.000 en belooft iedereen te leren hoe u met succes een wervingsbedrijf kunt starten. Ik heb een paar van deze programma’s beoordeeld en sommige zijn zeer goed geschreven door bewezen experts in het veld. Dat gezegd hebbende, ik heb in de loop der jaren met een paar recruiters in mijn bedrijf gewerkt en ik zal je de vijf belangrijkste overwegingen geven wanneer je gratis een wervingsbureau start!

Stap één: Als u momenteel niet actief bent in het bedrijf, doe dan wat lokaal marktonderzoek. U wilt een lijst maken van de wervingsbedrijven in uw regio. U zoekt ongevulde niches; vooral op gebieden waar jij persoonlijk verstand van hebt. Is er bijvoorbeeld een Retail Management recruiter bij jou in de buurt? Zo niet, dan kun je jezelf gemakkelijk vestigen als recruiter in deze niche. Er zullen waarschijnlijk verschillende niches zijn die u kunt invullen.

Stap twee: Kijk goed naar de veelvoorkomende softwaretoepassingen die recruiters vaak gebruiken. Appraisal Smart is een zeer populaire optie. Er zijn veel verschillende opties en ze variëren sterk op basis van uw behoeften en kosten. Onderzoek welke evaluatietools vaak worden gebruikt voor de specifieke niches waarin je geïnteresseerd bent. Je zult merken dat er een verscheidenheid aan tools beschikbaar is of als je er zeker van bent dat je de behoeften van een bepaalde niche begrijpt, ontwikkel dan je eigen evaluatietools.

Stap drie: Ontwikkel een standaardproces voor sollicitatiegesprekken. Zorg ervoor dat aan elke sollicitant een aantal vragen wordt gesteld om een ​​beeld te krijgen van eerdere ervaringen, karakters en vaardigheden. Uw aanvraag moet contactgegevens, opleiding, ervaring uit het verleden en referenties bevatten. Er zijn veel online programma’s en websites om u bij deze stap te helpen.

Stap vier: Kijk naar uw vroegere werkgevers, medewerkers, vrienden en iedereen met wie u een goede verstandhouding heeft en die werkbehoeften heeft. Laat ze weten wat je doet en ze zullen je waarschijnlijk feedback geven over wat hun behoeften zijn. Dit zal u helpen uw visie te ontwikkelen. Zoek uit wie van hen werk- of plaatsingsbehoeften heeft. Laat ze natuurlijk weten dat je nu rekruteert en vraag of ze bereid zijn om je te laten helpen. Bepaal wat deze werkgevers nodig hebben in een nieuwe aanwerving. Wat zijn de gewenste ervaring, vaardigheden, opleiding en algemene kwalificaties waarnaar ze op zoek zijn? Richt je dan op het invullen van die vacatures met de best mogelijke kandidaten. Dit is een geweldige manier om uw bedrijf te starten!

Stap 5: Bepaal waar je gaat werken. Ga je vanuit huis werken of moet je op zoek naar goedkope kantoorruimte? Ga je kandidaten persoonlijk interviewen? Zo ja, welke kantoorbehoeften heeft u? Het is duidelijk dat als u uw wervingsbedrijf via internet en telefoon gaat runnen, u andere overwegingen zult hebben.

Ik heb een lijst met andere goede ideeën toegevoegd om je op weg te helpen. Als u het type persoon bent dat een zeer gedetailleerd stappenplan nodig heeft, kunt u het geld waarschijnlijk beter besteden aan een gedetailleerdere roadmap. Ik hoop dat dit artikel licht werpt op hoe gemakkelijk het eigenlijk is om dit soort zaken te starten. Als u denkt dat u elke stap kunt doorlopen, is dit waarschijnlijk iets dat u kunt doen met heel weinig startup-investering.