Je E bike is een fijne aankoop! Vanaf nu fiets jij moeiteloos tientallen kilometers door een prachtige omgeving of van terras tot terras. Of je nu veel of weinig kilometers maakt, een stad fietser bent of een mooi weer fietser, een E bike verzekering is geen overbodige luxe in Nederland. In Nederland worden er jaarlijks meer dan 20.000 fietsen gestolen. En als je fiets van 10 jaar oud gestolen wordt is dat al vervelend en onhandig. Als je fijne en ook dure E bike gestolen wordt is dat nog veel vervelender. Dan ben je niet alleen een handig vervoermiddel kwijt, je bent ook een flinke investering armer. Als je dat wilt voorkomen dan kan een verzekering handig zijn. 

E bike verzekering

Een verzekering voor je E bike is vergelijkbaar met een reguliere fietsverzekering. De premie is over het algemeen wat hoger omdat de aanschafwaarde van een E bike ook hoger ligt. Verder heb je verschillende opties bij het afsluiten van de verzekering. Zo kun je variëren in het soort dekking, de duur van de verzekering en of je gaat voor een collectieve verzekering of een individuele verzekering.

Contractperiode verzekering

Je kunt een E bike verzekering afsluiten voor de duur van 1, 3 of 5 jaar. Hoe meer premie je ineens betaalt hoe goedkoper de verzekering. Hou wel in de gaten dat bij een claim je de vooruitbetaalde premie vaak niet terug krijgt. Daarom kun je er ook kiezen om de premie per maand betalen. Zo voorkom je bij een claim dat je te veel premie vooruit hebt betaald.

Soorten dekking E-bike verzekering

De meest simpele verzekering is een diefstal verzekering. Dan wordt het aankoopbedrag of een gedeelte daarvan bij diefstal uitgekeerd onder bepaalde voorwaarden. Eén van die voorwaarden is een door de verzekeraar goedgekeurd slot en dat je fiets ook inderdaad op slot stond toen ie gestolen werd. Daarnaast kun je E bike late verzekeren voor schade aan je fiets. Dan is je fiets niet alleen verzekerd bij diefstal, maar ook bij schade door allerlei oorzaken. Bijvoorbeeld als hij valt en het stuur verbuigt of de batterij gaat stuk. 

Aanvullende mogelijkheden

Naast verzekering tegen de meest voorkomende incidenten met een E bike, zoals schade en diefstal, kun je je E bike verzekering uitbreiden met rechtsbijstand en ongevallen dekking. Rechtsbijstand is te vergelijken met een reguliere rechtsbijstandverzekering, maar dan specifiek in situaties op of met de fiets. Bij een ongevallen verzekering ben je ook gedekt als er sprake is van een ongeval.

Collectieve E bike verzekering

Wist je al dat er de mogelijkheid bestaat om een collectieve verzekering af te sluiten waarbij je premie afhangt van het aantal werkelijke schadeclaims dat de verzekeraar uitkeert? En dat bij minder schadeclaims het bedrag niet naar de verzekeraar terug gaat, maar naar jou als verzekerde? Dat betekent dat vooraf je premie bepaald wordt op basis van het type fietser dat je bent en dat je premie in maanden van weinig claims lager wordt omdat er minder uitbetaald is. Hoger zal je premie nooit uitvallen, dat staat vast.