Ben jij van plan om een nearshore development team op te zetten? Dan heb jij de volgende tips en informatie nodig om van dit plan een succes te maken. Het opzetten van een nearshore development team klinkt minder lastig dan het in werkelijkheid is. Je moet immers mensen toevertrouwen met klussen voor jouw bedrijf die je niet op jouw kantoor kan ontmoeten. Gelukkig zijn er genoeg manieren om te zorgen dat dit proces vlekkeloos verloopt.

Het opzetten van een nearshore development team

Voordat je begint met het opzetten van een nearshore development team is het belangrijk om te snappen wat nearshoring betekent. Wanneer een bedrijf besluit om deel te nemen aan nearshoring, houdt het in dat ze bepaalde taken en klussen aan externe bedrijven toevertrouwen. Deze externe bedrijven of experts zijn daarnaast ook gelokaliseerd in een ander land. Bij nearshoring zijn deze landen altijd in de buurt van het oorspronkelijke land van het bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan buurlanden, landen in dezelfde tijdzone of landen die dezelfde taal spreken. Zodra je spreekt over offshore, spreken we over landen op grotere afstand. Door een development team op te zetten, profiteert jouw bedrijf van lagere arbeidskosten, terwijl je meer keuze hebt uit experts en professionals binnen de development wereld.

Een vertrouwde partner voor nearshoring

Zoals je wellicht al hoort is nearshoring erg interessant voor bedrijven. Het is echter belangrijk om te onthouden dat het nooit zonder risico is. Een bedrijf dat niet voorzichtig zijn development team selecteert, krijgt te maken met ongekwalificeerd personeel, ongewenste resultaten en meer, wat allemaal de initiële investering zal verhogen. Om zekerheid te hebben dat je het beste nearshore development team krijgt, werk je samen met Shoreteams. Dit bedrijf is een expert in het opzetten van nearshoring voor andere bedrijven. Met een enorme database van meer dan 20 duizend developers en IT’ers, weten ze exact wie er geschikt is voor de klus.

Het beginnen met nearshoring

Met nearshoring krijgt jouw bedrijf toegang tot een enorm grote pool aan IT en development talenten. Het is dus belangrijk dat je goed voor ogen hebt wat je nodig hebt van een development team. Zet de benodigdheden goed op een rijtje, zodat zij het beste team voor je kan samenstellen.

De voordelen van nearshore development 

Er zijn verschillende redenen waarom steeds meer bedrijven overwegen om over te stappen naar nearshore development. De redenen hangen af van wat voor bedrijf het is en in welke tak het zich bevindt. Over het algemeen kiezen de meeste bedrijven voor nearshoring omdat het risico’s verlaagt en beveiliging verhoogt. Een bedrijf die zijn software extern laat ontwikkelen, loopt minder risico dat interne medewerkers toegang krijgen tot afgeschermde documenten. Er is minder kans dat het interne development team het systeem hackt, wat grote gevolgen voor jouw bedrijf heeft. Een andere reden is het budget. Door gebruik te maken van nearshore development, bespaart jouw bedrijf enorm veel kosten. Dit komt omdat de buitenlandse lonen voor IT development vaak lager liggen dan in jouw eigen land.