Iedereen is bijna wel bekend met het woord accountant. Een accountant waar je de financiën van je klant in kaart legt. Je bent bijvoorbeeld bezig met het opstellen van rapportages, jaarrekeningen en nog veel meer. Het is een erg veelzijdig en uitdagend beroep waardoor veel mensen er ook voor kiezen om een accountant te worden. Het is natuurlijk ook de perfecte baan als je constant met cijfers bezig bent en erg scherp werk verricht. Ben je op zoek naar een baan als accountant? Op het internet vind je de leukste vacatures voor dit beroep!

Wat accountancy precies inhoudt

De meeste mensen zijn wel bekend met accountancy maar weten niet precies wat het beroep inhoudt. Een accountant is constant bezig met cijfers en heeft veel kennis over de wet- en regelgeving. Daarnaast moet de accountant ook veel bijleren, omdat de wetten natuurlijk jaarlijks veranderen, en wat het ene jaar de beste optie is kan voor het andere jaar helemaal niet meer werken. Daarnaast moet een accountant veel communiceren met anderen, omdat je natuurlijk als adviseur voor je klant dient. Een goede accountant is echt te vertrouwen en helpt zijn klanten met het najagen van hun ambities!

Een accountant heeft dus meerdere taken die allemaal te maken hebben met de financiële sector van een persoon, een bedrijf of een instelling. Zo stel je bijvoorbeeld managementrapportages op, beoordeel en boek je administraties, stel je belastingaangiftes op, stel je geconsolideerde jaarrekeningen samen en begeleid je beginnende assistenten. Deze taken van een accountant voer je vaak vanaf het begin al uit. Het is mogelijk om een accountant te worden met een HBO- of WO-diploma Accountancy, die al vaak gevolgd kan worden in deeltijd tijdens het werken bij een bedrijf na het afronden van je HBO of vwo-diploma.

De Accountancy vacatures verschillen heel erg qua sector. Het is namelijk een heel erg divers beroep, en je kan voor veel verschillende sectoren komen te werken. Je kan als particulier met je eigen onderneming een accountant worden, maar ook is het mogelijk om bijvoorbeeld te gaan werken voor een bureau of een aparte onderneming via Accountancy vacatures. Het is een baan waarbij je heel erg veel moet communiceren met klanten en constant aan het leren bent, omdat de regels en wetgeving van het financiële gebied constant blijft veranderen. Daarnaast moet je heel kritisch zijn en erg precies en zorgvuldig aan het werk kunnen gaan!

De beste Accountancy vacatures vinden!

Als je een opleiding hebt afgerond of net je middelbare schooldiploma op zak hebt is het al mogelijk om een vacature te vinden bij een bedrijf als accountant. Sommige bedrijven bieden namelijk de mogelijkheid aan om een deeltijd opleiding te volgen terwijl je aan het werk bent. Op deze manier leer je alles op het gebied van Accountancy zowel theoretisch als in de praktijk. Bekijk snel de verschillende Accountancy vacatures en vind de leukste baan die het beste bij je past! Er zijn heel veel verschillende aanbieders. Het enige wat je hoeft te doen is kijken of je aan de eisen voldoet!